У Львові відклали старт медреформи

Читать на русском
На тлі старту кампанії по всій Україні у Львові відклали початок підписання декларацій пацієнтів з сімейними лікарями у зв'язку з юридичною невизначеністю процесу.

На тлі старту кампанії по всій Україні у Львові відклали початок підписання декларацій пацієнтів з сімейними лікарями у зв'язку з юридичною невизначеністю процесу.

Про це заявив керівник управління охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Володимир Зуб, передає «Слово і Діло».

Медична реформа в Україні: час обирати сімейного лікаряОдин з етапів медичної реформи в Україні стартує з 1 квітня та дає можливість кожному з нас обрати сімейного лікаря. Ми розібралися, скільки загалом має відбутися змін у медичній галузі та коли вони мають завершитися.

«На сьогоднішній день немає жодного документа, що регламентує діяльність системи e-Health крім роз'яснень і заяв з боку Міністерства охорони здоров'я. Тому зараз ми проводимо юридичні консультації, щоб не помилитися і дотриматися законодавства», - повідомив чиновник.

В ОДА вважають, що перш за все мова йде про захист персональних даних пацієнтів, а в даний час «немає юридичного документа, що дає головлікарям гарантію, що всі дані пацієнтів будуть надійно захищені».

Зуб додав, комісія міськради вже відібрала дві компанії - Healthy UA і Доктор Елекс. Ці системи можуть використовувати медустанови Львова для підключення до загальної системи E-Health.

Однак, поки жодна медустанова Львова не з'являлася в E-Health. У той же час чиновник додав, що процес почався. До кінця тижня можуть зареєструвати всі медичні установи, які беруть участь в першому етапі реформи.

Раніше стало відомо, хто очолив Національну службу здоров'я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: