Що мажоритарники Тернопільської області обіцяли медикам

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати виконують свої обіцянки. Сьогодні ми аналізували, що мажоритарники Тернопільській області обіцяли медичним працівникам.

В області п'ять мажоритарників, більшість із них – Олег Барна, Михайло Головко, Тарас Пастух – давали обіцянки на тему медицини.

Реконструкція та будівництво об'єктів медицини: що обіцяли голови ОДАСлово і Діло розбиралося, що голови обладміністрацій обіцяли щодо будівництва і ремонту об'єктів медичної галузі.

Активніше за всіх працює Барна, на рахунку якого три обіцянки, в той час як у його колег лише по одній. Балотуючись на виборах у 2014 році, Барна обіцяв сприяти розвитку й модернізації об'єктів охорони здоров'я. З цією обіцянкою нардеп впорався. Зокрема, в 2015 році за поданням Барни з державного бюджету було виділено близько 20 млн грн за програмою регіонального розвитку. Крім того, депутати з фракції «Блоку Петра Порошенка» від Тернопільської області надали по 4 млн грн на будівництво пренатального центру. Ще 16 млн грн виділили на будівництво об'єктів у трьох районах області.

Решта обіцянок Барни до компетенції народного депутата не належать. Так, депутат обіцяв допомогти з ремонтом даху амбулаторії села Джурин і з ремонтом амбулаторії села Устя.

Головко й Пастух також давали свої обіцянки в рамках передвиборчої програми. Пастух в 2014 році обіцяв домогтися запровадження програм здорового способу життя та здоров'я нації. Щоправда, поки жодних законодавчих ініціатив не зареєстрував. А Головко хотів запровадити обов'язкове державне соціальне медичне страхування.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше «Слово і Діло» аналізувало обіцянки депутатів-мажоритарників Запорізької області з медицини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: