Холодницький заперечує причетність до справи Труханова

Читать на русском
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що не спілкувався ні з ким із фігурантів справи мера Одеси Геннадія Труханова.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що не спілкувався ні з ким із фігурантів справи мера Одеси Геннадія Труханова.

Про це він повідомив журналістам перед допитом в ГПУ, передає «РБК-Україна», пише «Слово і Діло».

«Я чекаю рішення кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про відкриття провадження, будемо обговорювати всі факти. Скоріш за все, там є нецензурна лайка. Мені зараз дорікають, що справу Труханова я змушую звершити якнайшвидше. Я ні з ким із тих фігурантів не спілкувався, з ким підписували підозри. Прокурор, коли йде до суду, має орієнтуватися, яка там ситуація», – розповів Холодницький перед допитом у Генпрокуратурі.

Нагадаємо, раніше директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявляв, що Холодницький міг «зливати» інформацію про підготовку обшуків у справі міського голови Одеси Геннадій Труханова, відкритій за фактами розкрадань в одеській мерії.

Ситник також розповів, що коли детективи НАБУ приїхали до Одеси з обшуками, фігуранти справи швидко виїхали за кордон.

Відзначимо, Труханов є одним із 8 фігурантів справи заводу «Краян» – у 2016 році мерія Одеси придбала в приватної структури будівлю, яке раніше належала заводу, за 185 млн грн. Тоді як сама структура на початку 2016 року придбала будівлю на аукціоні за 11,5 млн грн.

Раніше стало відомо, що Холодницький з'явився на допит до Генпрокуратури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: