Стали відомі умови Канади, щоб надати Україні летальну зброю

Читать на русском
Канада підтримує суверенітет України, але не буде безоплатно надавати летальну зброю. Уряд Канади залишається в тісному контакті з урядом України.

Канада підтримує суверенітет України, але не буде безоплатно надавати летальну зброю.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в письмовій відповіді уряду Канади на звіт Постійного комітету федерального парламенту з питань оборони, передає «Укрінформ».

Оборона Донбасу: чим може допомогти Канада та чи потраплять Javelin в УкраїнуКанада включила Україну до контрольного списку країн, згідно з яким знімається обмеження на продаж вогнепальної зброї. Про озброєння України розповіли експерти.

«Уряд Канади відданий підтримці України в її зусиллях з підтримки суверенітету, безпеки і стабільності, але не розглядає активно надання летальної підтримки у формі безоплатної передачі летального зброї від одного війська іншому», - зазначається у відповіді.

«Уряд Канади залишається в тісному контакті з урядом України щодо його запиту на військове обладнання», - підкреслюється в документі.

Раніше повідомлялося, що Конгрес США затвердив передачу протитанкових комплексів Javelin Україні.

Пізніше стало відомо, що Конгрес США має намір виділити 200 мільйонів доларів на військову допомогу Україні, включно з летальною зброєю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: