США заборонили давати свою зброю «Азову» – ЗМІ

Читать на русском
В ухваленому Конгресом США законі про виділення Україні військової допомоги є уточнення, яке забороняє надавати озброєння спецназу Національної гвардії Азов.

В ухваленому Конгресом США законі про виділення Україні військової допомоги є уточнення, яке забороняє надавати озброєння спецназу Національної гвардії «Азов».

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в статті американського видання The Hill.

Муженко розповів, яку летальну зброю Україна попросила у СШАНачальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що США можуть надати українській армії системи повітряної розвідки, танкові системи та інше озброєння.

«Малопомітне положення 2232-сторінкового законопроекту про державні видатки, ухваленого минулого тижня, забороняє США надавати зброю скандальному ультранаціоналістичному військовому загону в Україні, який відкрито приймає неонацистів до своїх лав», – пише автор матеріалу.

За даними видання, протягом останніх трьох років Конгрес намагався внести цю заборону проти «Азова» до закону про допомогу Україні, але щороку ця норма вилучалась із законопроекту перед виборами.

«Однак нинішній законопроект про фінансування на загальну суму 1,3 мільярда доларів передбачає, що «жодні кошти, надані цим документом, не можуть бути використані для надання озброєння, навчання або іншої допомоги батальйону «Азов», – ідеться в статті.

При цьому американське видання називає формування батальйоном «Азов», хоча воно вже переформатувалося в окремий загін спецпризначення Нацгвардії «Азов» і входить до складу військової частини 3057 НГУ.

Раніше повідомлялося, що Конгрес США затвердив передачу протитанкових комплексів Javelin Україні.

Пізніше стало відомо, що Конгрес США має намір виділити 200 мільйонів доларів на військову допомогу Україні, включаючи летальну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: