Тимчук: надання США зброї Україні – під великим питанням

Читать на русском

Народний депутат, член комітету з питань національної безпеки та оборони Дмитро Тимчук вважає, що затвердження Сенатом США програми військової допомоги Україні є обнадійливим сигналом, який, однак, не гарантує Україні отримання реальної допомоги зброєю і фінансами.

Про це він розповів у коментарі кореспонденту «Слова і Діла».

«Той текст, що я бачив – достатньо розпливчатий. Тобто це та програма, яка відкриває для нас певні можливості», – констатує Тимчук. Однак їхня реалізація залежить у першу чергу від України.

«Ми повинні запроваджувати конкретні програми щодо підготовки наших підрозділів до технічної допомоги, щодо органів військового управління і таке інше – так, як це відбувалося в Грузії», – пояснює експерт. Завдання уряду на даному етапі – створити реальні програми, у яких буде детально прописано суми і зміст необхідної допомоги.

«Десь після Нового року я з колегами збираюся до Сполучених Штатів з метою зустрічі в тому числі з представниками військового керівництва. Будемо піднімати питання запровадження цих спеціалізованих програм», – пообіцяв Тимчук.

Щодо питання надання українським військовим летальної зброї, Тимчук вважає його реальним, хоча і не в найближчій перспективі. «Статус союзника дозволяє розглянути це питання. Я думаю, що в Сполучених Штатах таке питання легко не пройде, але той закон, який зараз прийнятий, дає таку можливість», – впевнений експерт.

Читайте також: Статус союзника США пришвидшить завершення АТО на сході України – експерт

Нагадаємо, вчора верхня палата парламенту (Сенат) США підтримала рішеня про надання Україні військової допомоги та статусу союзника поза НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: