Генсек ООН про відносини Росії та США: холодна війна

Читать на русском
Генсек ООН Антоніу Гутерріш заявив, що відносини між Російською Федерацією і США дедалі більше нагадують епоху холодної війни.

Відносини між Російською Федерацією і США зараз близькі до ситуації холодної війни.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, повідомляє Associated Press.

Росія відповіла на висилку дипломатів зі СШАРосія вишле з країни 60 працівників американської дипломатичної місії. Це стане відповіддю на висилку зі США 60 російських дипломатів.

При цьому, з його слів, є кілька кардинальних відмінностей у ситуаціях.

«Під час холодної війни було дві супердержави, які повністю контролювали ситуацію. Було два гравці. Нині є багато інших гравців, які відносно незалежні і грають важливу роль у різних конфліктах», - зазначив генсек ООН.

Гутерріш додав, що в епоху холодної війни були механізми «комунікації й контролю, щоб уникнути ескалації та інцидентів». Однак згодом вони були усунені. У зв'язку з цим генсек ООН виступив за введення заходів обережності.

Нагадаємо, 29 березня Росія оголосила про заходи у відповідь на висилку російських дипломатів зі США і закриття генконсульства в Сіетлі в зв'язку зі справою про отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля в британському Солсбері.

Москва вирішила відповісти дзеркально і вислати 60 американських дипломатів, а також закрити консульство США в Санкт-Петербурзі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: