Суд відмовився продовжувати зобов'язання заступнику голови «Нафтогазу» в справі Мартиненка

Читать на русском
Один із районних судів столиці вважає, що підозрюваний у справі Енергоатому Сергій Перелома виконуватиме зобов'язання без їх продовження.
Сергій Перелома

Суд відмовився подовжувати зобов'язання заступника голови правління «Нафтогазу» Сергія Переломи, якому повідомили про підозру у так званій «справі Мартиненка».

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва понад тиждень тому за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, пише «Слово і Діло».

За словами судді, щодо Переломи був застосований запобіжний захід у вигляді поруки, яке, на думку суду, діє не тільки під час досудового розслідування, а й під час судового провадження. Таким чином, всі покладені на підозрюваного зобов'язання охоплюються змістом особистої поруки в якості запобіжного заходу і діють як під час досудового розслідування, так і під час судового провадження. Суддя зазначив, що Перелома дотримуватиметься зобов'язань виходячи зі змісту особистої поруки.

Також суд вважає, що ризики знищення доказів у рамках кримінального провадження істотного знизилися після відкриття матеріалів досудового розслідування стороні захисту. Саме з цієї причини суддя відмовив подовжувати зобов'язання про утримання від спілкування з фігурантами кримінального провадження.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування щодо екс-депутата Миколи Мартиненка.

Раніше суд продовжив відсторонення директора «СхідГЗК».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: