Суд відмовився продовжувати зобов'язання Мартиненка

Читать на русском
Один із райсудів столиці роз'яснив прокурору Антикорупційної прокуратури, що Микола Мартиненко виконуватиме зобов'язання.
Микола Мартиненко

Суд відмовився продовжувати покладені судом на колишнього народного депутата Миколу Мартиненка зобов'язання, оскільки частину, що залишилася, він і так виконуватиме.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, пише «Слово і Діло».

САП просила подовжити дію зобов'язань, а саме: прибувати за першим викликом, інформувати про зміну місця проживання та/або роботи й утримуватися від спілкування зі свідками, підозрюваними та іншими особами. За інформацією прокурора, з 2016 року Мартиненко 22 рази вилітав за кордон і загалом перебував там більш ніж три місяці, що може свідчити про наявність житла за кордоном. Також у САП вказали на можливий тиск на свідків, експертів, фахівців тощо.

Своєю чергою суддя зазначив, що наявність таких ризиків не підтверджена, оскільки прокуратура не надала необхідних доказів. Він вказав, що зобов'язання прибувати за першим викликом прямо покладене на підозрюваного п. 1 ч. 7 ст. 42 КПК України. Суддя також додав, що заборона Мартиненку спілкуватися з іншими підозрюваними в зазначеному кримінальному провадженні грубо порушує як вимоги чинного законодавства України, так і вимоги статті 6 Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

За інформацією програми «Наші гроші», суддя, який виніс таке рішення, має конфлікт інтересів, оскільки до переведення до столиці в 2015-2016 роках він орендував квартиру в «СхідГЗК».

Нагадаємо, суд відмовився подовжувати зобов'язання заступника голови правління «Нафтогазу» в справі Мартиненка.

Раніше НАБУ завершило розслідування щодо Мартиненка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: