НАБУ вручило Мартиненку підозру в заволодінні майном «Енергоатому»

Читать на русском

Слідчі дії тривають. Встановлюється місцезнаходження інших передбачуваних учасників угруповання.

НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомило про підозру в заволодінні майном держпідприємства «НАЕК «Енергоатом» екс-народного депутата Миколи Мартиненка і його передбачуваного спільника, керівника структурного підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом».

Про це повідомляється на сайті НАБУ, передає «Слово і Діло».

Слідчі дії тривають. Встановлюється місцезнаходження інших передбачуваних учасників угруповання.
Схема заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом»Зображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

«За версією слідства, екс-народний депутат України, колишній голова комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, в змові з трьома особами - згаданим посадовцем структурного підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом», колишнім керівником цього ж підрозділу і ще однією особою, наближеною до екс-народного депутата, організували корупційну схему, в результаті якої інтересам ДП «НАЕК «Енергоатом» завдано збитків у розмірі 6,4 млн євро», - заявили в НАБУ.

Як з'ясували детективи НАБУ, учасники угруповання в 2008-2012 рр. створили умови проведення ряду тендерів, завдяки яким переможцем була визнана чеська компанія «Škoda JS» (фактичним власником є ​​російське ЗАТ «Об'єднані машинобудівні заводи») із завищеними на 6,4 млн євро ціновими пропозиціями, в окремих випадках складало до 20% від вартості обладнання.

У НАБУ заявили, що в подальшому, після отримання зазначених коштів за контрактами, укладеними з ДП «НАЕК» «Енергоатом»,«Škoda JS» перерахувала 6,4 млн євро на рахунок компанії «BRADCREST INVESTMENT SA»(Панамська Республіка), єдиним власником (бенефіціаром) якої є Мартиненко.

Слідчі дії тривають. Встановлюється місцезнаходження інших можливих учасників угруповання.

Раніше повідомлялося, що НАБУ затримало сина екс-президента «Енергоатому».

Нагадаємо, «Енергоатом» буде будувати сховище ядерних відходів у зоні ЧАЕС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: