Депутат «погорів» на хабарі детективу НАБУ

Читать на русском
Депутата Одеської облради викрили на пропозиції хабара детективу НАБУ. Гроші в обмін на зняття арешту з рахунків приватного товариства, задіяного в корупційній схемі.

Детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Генеральної прокуратури України повідомили про підозру депутату Одеської обласної ради за пропозицію хабара працівнику Бюро в 500 тисяч доларів за зняття арешту з рахунку ТОВ «Девелопмент Еліт».

Про це «Слову і Ділу» повідомили в НАБУ.

«12 січня детективи НАБУ спільно з працівниками Генеральної прокуратури України повідомили про підозру чинному депутату Одеської обласної ради та його ймовірному спільнику за пропозицію надати неправомірну вигоду в розмірі 500 тисяч доларів США співробітнику НАБУ. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч.3 ст.369 ККУ», – пояснив співрозмовник агентсва.

Неправомірна вигода працівнику НАБУ пропонувалася в обмін за зняття арешту з рахунків приватного товариства (далі – ТОВ), задіяного, за даними слідства, в корупційній схемі із заволодіння коштів бюджету міста Одеса. Йдеться про гроші, отримані від продажу мерії Одеси будівлі за завищеними цінами. На думку детективів, бенефіціаром (вигодонабувачем) ТОВ є підозрюваний депутат Одеської облради.

За інформацією журналіста «Слова і Діла», мова йде про рахунок ТОВ «Девелопмент Еліт», на який з місцевого бюджету Одеси перевели 185 млн грн за придбання будівлі збанкрутілого заводу важкого кранобудування «Краян» за адресою вул. Косівська, 2-Д в Одесі.

Нагадаємо, згадана будівля в складі цілісного майнового комплексу державного підприємства «Завод «Краян» на початку 2016 року була продана за 4 млн грн, а у вересні того ж року її придбала Одеська мерія вже за 185 млн грн.

Цю справу детективи НАБУ почали розслідувати в листопаді 2016 року.

Раніше стало відомо, що затриманий НАБУ директор Інституту агроекології вийшов під заставу.

Суд не захотів звільняти затриманого НАБУ директора Інституту агроекології.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: