Геращенко розповіла, як звільнятимуть політв'язнів з РФ

Читать на русском
Перший віце-спікер українського парламенту впевнена, що в 2018 році будуть хороші новини щодо звільнення політв'язнів.

Для звільнення українських політв'язнів, яких незаконно утримують в Росії, може бути задіяне посередництво іноземних держав.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради і уповноважений президента з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко.

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

«Я впевнена, що якісь процеси звільнення заручників активізуються. Ми ведемо за різними напрямками роботу і з нашими міжнародними партнерами, Францією, США, Німеччиною, в Нормандському форматі, з церквою. Нагадаю, останнє таке гучне звільнення політв'язнів із в'язниць Кремля відбулося за посередництва президента Туреччини Ердогана (звільнили представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова – ред.). Я не відкидаю, що цьогоріч будуть задіяні такі самі механізми», – зазначила Геращенко.

На запитання, чи має вона на увазі можливе посередництво Франції у звільненні українського журналіста Романа Сущенка, Геращенко не відповіла.

При цьому віце-спікер впевнена, що «в 2018 році в нас будуть хороші новини» щодо звільнення політв'язнів.

За її словами, президент РФ Володимир Путін, який останнім часом отримав серйозні іміджеві удари на міжнародній арені, буде шукати можливості показати себе великим гуманістом.

Раніше Геращенко розповіла, чому Києву не варто висилати російських дипломатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: