НАЗК обрало нового голову: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Олександр Мангул обраний новим головою НАЗК. Що про це думають у соціальних мережах – в огляді Слова і Діла.
Олександр МангулСлово і Діло

Вчора, 28 березня, на засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції обрали нового голову – Олександра Мангула. Його заступником став Станіслав Патюк.

Відзначимо, що голова НАЗК обирається на два роки. До Мангула посаду обіймала Наталія Корчак.

Мангул був призначений членом Агентства розпорядженням Кабінету міністрів від 17 січня 2018 року. До цього він три роки був головою Мелітопольської районної державної адміністрації Запорізької області.

«Слово і Діло» розбиралося, що в соціальних мережах думають про призначення нового голови НАЗК.

«Отже, «високі договірні сторони» зійшлися на тому, що НФ залишається з більшістю голосів і отримує посаду заступника голови в НАЗК, а БПП – свого голову Агентства. Публічна частина процедури легітимізації домовленостей обійшлася без дискусій: написані «феодалами» інструкції «васали» не обговорюють, а виконують», – написав колишній член НАЗК Руслан Рябошапка.

«Перший крок нового голови НАЗК Олександра Мангула – скликання позачергового засідання для вирішення проблеми е-декларування антикорупційних активістів – виглядає цілком логічним. У тому сенсі, що Мангулу доведеться докласти зусиль, щоб відновити довіру до НАЗК, яка була розтрачена за Наталії Корчак», – вважає політолог Олеся Яхно-Білківська.

«Не чекаємо негайних революційних змін, НАЗК – колегіальний орган, склад залишається тим самим. Однак сподіваємося на посилення виконавчої дисципліни та вирішення проблем останніх двох років. Головні завдання – впровадження системи автоматичної перевірки декларацій, переробка софта для реєстру декларацій, узгодження роботи над деклараціями з НАБУ. І такі виклики – моніторинг витрат і відповідності способу життя доходам чиновників», – написав народний депутат Ігор Попов.

«Що зміниться в роботі НАЗК? З точки зору ефективності та результативності, якої ми як суспільство від них очікуємо, нічого. Тому що не має значення прізвище того, хто, як і раніше, виконуватиме вказівки», – написала голова ради Громадського люстраційного комітету Олександра Дрик.

«Відучора в НАЗК новий голова – Олександр Мангул. На запитання про зв'язок із президентом реагує досить нервово. Стверджує, що взагалі не знайомий із Петром Олексійовичем і ніколи з ним не спілкувався», – написав політичний консультант Микола Спиридонов.

Нагадаємо, в Національному агентстві з питань запобігання корупції створена стратегія розвитку діяльності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: