Бойовик ОРДО здався українській поліції

Читать на русском
У Бахмутському районі Донецької області українським поліцейським здався громадянин Російської Федерації, який ніс службу в лавах бойовиків на Донбасі

У Бахмутському районі Донецької області українським поліцейським здався громадянин Російської Федерації, який ніс службу в лавах бойовиків на Донбасі.

Ним виявився уродженець Республіки Саха (Якутія), передає прес-служба Національної поліції України, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 28 березняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 28 березня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Відзначається, що росіянин перебував на території України нелегально, в чоловіка вилучили фальшивий український паспорт. Як розповів поліцейським 24-річний чоловік, у 2014 році він брав участь у незаконних збройних формуваннях на території Бахмутського району. Виявилося, що він є громадянином РФ, в Україну приїхав у 2006 році. У червні 2014 року чоловік вступив до лав бойовиків. Зі зброєю в руках найманець ніс службу на блокпості біля села Григорівка, а також патрулював місто Часів Яр.

«Після звільнення Бахмутського району українськими військами чоловік утік і чотири роки переховувався в РФ, у Криму та різних областях України. Днями він повернувся до Часова Яра. Дізнавшись, що існує програма «Повернись додому», яка дає шанс звільнитися від кримінальної відповідальності, колишній бойовик добровільно прийшов до поліції», – відзначили в Нацполіції.

При собі чоловік мав паспорт громадянина України, який виявився підробленим. Під час перевірки оперативники встановили особу нелегального мігранта.

Три дні режиму тиші за місяць: динаміка обстрілів сил АТОУ зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за місяць зафіксовано 189 обстрілів.

За фактом участі в НЗФ відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань». Зараз підозрюваний перевіряється на причетність до скоєння інших злочинів на території України.

Нагадаємо, заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг уперше зустрівся з ватажком бойовиків «ЛНР» Леонідом Пасічником на території непідконтрольного Луганська.

Раніше СБУ викрила банду, яка випускала фейкові паспорти для бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: