Хуг зустрівся з ватажком «ЛНР»

Читать на русском
Заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг вперше зустрівся з головою бойовиків ЛНР Леонідом Пасічником на території непідконтрольного Луганська.

Заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг вперше зустрівся з головою бойовиків «ЛНР» Леонідом Пасічником на території непідконтрольного Луганська.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє ЛИГА.net із посиланням на прес-службу місії в четвер, 29 березня.

Завершення роботи ОБСЄ на Донбасі: чи є користь від спостерігачів?Країни-учасниці ОБСЄ ухвалять рішення щодо продовження мандата місії на сході України, коли для цього прийде час. Мандат місії закінчиться 31 березня. Чи є необхідність в ОБСЄ на Донбасі, розбирались експерти.

«Згідно з мандатом, СММ ОБСЄ доручено сприяти налагодженню й проведенню діалогу. З огляду на це, Хуг уперше особисто зустрівся з Леонідом Пасічником. Під час цієї зустрічі Хуг порушив питання безпеки й свободи пересування неозброєних цивільних спостерігачів СММ ОБСЄ», – йдеться в повідомленні.

Хуг також зазначив, що в тимчасово окупованих районах Луганської області досі є випадки заборони доступу до неконтрольованих ділянок кордону з Росією.

«З 1 січня в цих районах СММ зафіксувала 46 випадків обмеження свободи пересування своїх патрулів. Також Хуг звернув увагу на нещодавні напади на безпілотні літальні апарати СММ ОБСЄ й нагадав, що Мінські домовленості передбачають застосування місією технічних засобів, у тому числі безпілотних літальних апаратів», – підкреслили в прес-службі.

Хуг порушив питання гуманітарної ситуації, зокрема відзначивши виявлені жахливі умови на контрольному пункті в'їзду-виїзду в Станиці Луганській, єдиному КПВВ у Луганській області, й закликавши до відкриття інших пунктів пропуску.

Нагадаємо, ОБСЄ повертає безпілотники на Донбас. Представники місії попросили сторони не збивати БПЛА.

Раніше ОБСЄ зафіксувала 330 вибухів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: