Австрія відмовилася висилати російських дипломатів

Читать на русском
Австрія відмовилася видворяти російських дипломатів, всупереч заяві Європейської ради у справі про отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля.

Австрія відмовилася видворяти російських дипломатів, всупереч заяві Європейської ради у справі про отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля.

Про це до вечора 26 березня написав в Twitter канцлер Австрії Себастіан Курц, пише «Слово і Діло».

Росія відповіла на висилку дипломатів зі СШАРосія вишле з країни 60 працівників американської дипломатичної місії. Це стане відповіддю на висилку зі США 60 російських дипломатів.

«Ми підтримуємо чітку заяву Європейської ради і рішення відкликати главу делегації ЄС в РФ Москви. Але як нейтральна країна ми не будемо висилати дипломатів», - написав він.

Разом з тим Курц заявляє про намір Австрії будувати діалог з Москвою.

«Скоріше, ми хочемо бути будівельниками моста між Сходом і Заходом і тримати відкритими канали переговорів з Росією», - додав він.

Раніше Курц вже обіцяв бойкотувати дипломатичну ізоляцію Росії у справі отруєння в Солсбері. Він підкреслював, що Австрія солідарна з Великобританією і чітко засудила напад, але керівництво країни не готове до висилки російських дипломатів.

У Міністерстві закордонних справ Австрії створюють відділ у справах Росії, також буде призначений дипломат для налагодження контактів з РФ.

Нагадаємо, станом на вечір 26 березня 21 країна вже оголосила про висилку російських дипломатів у зв'язку зі «справою Скрипаля» - 16 країн ЄС, а також США, Канада, Албанія, Норвегія та Україна.

Незабаром Іспанія і Швеція також приєдналися до висилки російських дипломатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: