Синхронне видворення. Стало відомо, як в ЄС домовлялися про дипломатів РФ

Читать на русском
Ініціатором синхронної заяви країн ЄС про висилку російських дипломатів став французький президент Еммануель Макрон.

Ініціатором синхронної заяви країн ЄС про висилку російських дипломатів став французький президент Еммануель Макрон.

Як інформує «Слово і Діло», про це в понеділок, 26 березня, повідомляє New York Times із посиланням на джерела.

Україна висилає російських дипломатів через отруєння Скрипаля: реакція соцмережУкраїна вишле 13 російський дипломатів через отруєння Скрипаля в Британії. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

Час і дату оголошення також запропонував Макрон після того, як Велика Британія за підтримки Німеччини та Франції змогла переконати більш ніж половину лідерів країн ЄС вислати російських дипломатів.

Зазначається, що в четвер, 22 березня, прем'єр Великої Британії Тереза ​​Мей представила лідерам ЄС дані британської розвідки, які вказували на відповідальність Росії за отруєння Сергія та Юлії Скрипаль. Про це йшлося під час робочого обіду.

Після того, як принципова домовленість була досягнута, президент Франції Еммануель Макрон запропонував оголосити про видворення синхронно.

«Зробимо це в понеділок о третій годині дня», – запропонував Макрон, за словами одного з чиновників.

Повідомляється, що заклик Терези Мей вжити заходів проти РФ ще до робочого обіду підтримали президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Франція надала британцям технічну допомогу для аналізу отруєння й дійшла аналогічних із Британією висновків – винна Росія. З аргументами трьох держав погодилися лідери багатьох країн Євросоюзу. Рішення про видворення остаточно ухвалили в понеділок, 26 березня, на зустрічі ЄС на рівні послів у Брюсселі.

Нагадаємо, російських дипломатів у відповідь на застосування хімзброї в Солсбері у Великій Британії висилають уже 24 країни світу.

Україна також видворяє 13 російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього радянського розвідника Сергія Скрипаля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: