Чому висування Кличка в президенти може бути вдалим кроком?

Читать на русском
Олександр Мусієнкополітичний експерт

Якщо Віталій Кличко все ж вирішить остаточно балотуватися на посаду президента в 2019 році, то це буде дуже вдалий політичний хід із декількох причин.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Олександр Мусієнко, передає «Слово і Діло».

На думку експерта, в першу чергу важливо, що Віталія Кличка можна вважати одним із найуспішніших міських голів України.

«Якби там не було, але Київ хоч потихеньку, але змінюється на краще: розвиток транспортної галузі, ремонти доріг та розв'язок, соціальна сфера – кіоски «Київхліба» за пільговими цінами та інші заходи», – зазначив він.

По-друге, київський міський голова має непогану підтримку серед виборців Києва, що вже було підтверджено результатами виборів, додав експерт.

«Крім того, за Кличком не тягнеться серйозний корупційний шлейф, що викликав би негатив», – звернув увагу політолог.

За його словами, крім вищезгаданих факторів, мер Києва активний як у столиці, так і за кордоном.

«Кличко частий гість на міжнародних заходах, конференціях, форумах, лише за цей місяць відвідав Францію та Німеччину, відомий в європейських політичних колах», – уточнив Мусієнко.

Дороги, парки та дитсадки: що Кличко обіцяв зробити «на благо всіх киян»Слово і Діло розбиралося в обіцянках столичного мера Віталія Кличка на 2018 рік. У планах – турбота про дітей і нові парки.

На його думку, при балотуванні в президенти Кличко нічого не втрачає, а лише здобуває.

Він пояснив, що таким чином Кличко може привести свою політичну силу на парламентських виборах, а також у подальшому перемогти на виборах міського голови в Києві.

«У цій ситуації медійна й публічна активність під час президентської кампанії йому лише на користь. Тому, якщо Віталій Кличко піде в президенти, в Петра Порошенка з’явиться серйозний суперник, а ми отримаємо конкуренцію серед політиків, що також добре. В один тур цього разу вже не вийде», – резюмував Олександр Мусієнко.

«Слово і Діло» зафіксувало 411 обіцянок столичного мера, більшість з яких він виконав. Рівень його відповідальності – 45%.

Раніше аналітики портала розібралися, що мер обіцяв киянам у 2018 році й чим їх розчарував у 2017-му.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: