У МЗС України прокоментували видворення російських дипломатів

Читать на русском
В українському МЗС заявляють, що російські дипломати, яких збираються вислати, є представниками спецслужб РФ.

В українському МЗС заявляють, що російські дипломати, яких збираються вислати, є представниками спецслужб РФ.

Про це сказала речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, передає «Слово і Діло», з посиланням на «112 Україна».

Висилка дипломатів РФ з Європи: чи підуть на це США та що означає дипломатичний бойкот?За даними газети The Times, близько 20 країн Європи та США готуються вислати російських дипломатів, пов'язаних зі шпигунською діяльністю Москви. Чи ризикнуть США піти на такі заходи й що це означає для РФ, розповіли експерти.

«У дусі солідарності з нашими британськими партнерами, трансатлантичними партнерами, європейськими союзниками ми сьогодні разом з компетентними органами прийняли рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів із тих небагатьох, які залишилися, це і з Києва, і з Генконсульства Росії на території України. Ми отримали всі докази, ці 13 є представниками російських спецслужб. Найближчим часом відбудеться їхнє видворення з території України. Буквально зараз відбудеться вручення відповідної ноти тимчасово повіреному РФ в Україні про видворення цих дипломатів і оголошення їх персонами нон грата», - сказала вона.

«Це тільки початок тієї політики щодо Росії, що призведе до її подальшої ізоляції через її зневагу до міжнародного права, порушення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, використання забороненої зброї на території іншої держави. Звичайно, потрібно посилити санкційні важелі по РФ, і всі партнери розуміють», - додала Беца.

Раніше повідомлялося, що Росія відповіла на висилку дипломатів із США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: