Оголошений в розшук Пучдемон виїхав з Фінляндії

Читать на русском
Оголошений у розшук колишній глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон покинув Фінляндію і влада цієї країни не знає про його місцезнаходження.

Оголошений у розшук колишній глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон покинув Фінляндію і влада цієї країни не знає про його місцезнаходження.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на місцеві ЗМІ.

Пучдемон розповів, чи братиме участь у виборахКолишній голова Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що відмовляється брати участь у виборах президента Женералітату Каталонії.

Нагадаємо, у Гельсінкі отримали від іспанської влади запит на екстрадицію колишнього глави Каталонії, який перебував на фінській території в останні кілька днів.

У той же час депутат парламенту Фінляндії Мікко Кярна, на запрошення якого Пучдемон знаходився у Фінляндії, повідомив, що колишній лідер Каталонії відправився в п'ятницю, 23 березня, у Бельгію.

Кярна уточнив, що розмовляв з Пучдемоном про його можливий арешт. Після цього вони прийшли до думки, що якщо ордер на арешт буде виданий фінській владі, каталонцеві доведеться або зареєструватися у фінської влади, або покинути країну і виїхати до Бельгії.

Раніше суддя Верховного суду Іспанії Пабло Льярена видав Європейський ордер на арешт Пучдемона і декількох інших каталонських політиків, які перебувають за межами Іспанії.

Центральна кримінальна поліція Фінляндії була готова розпочати процес видачі Пучдемона, якби змогла затримати його до виїзду. Каталонський політик прибув у країну 22 березня, і його візит мав тривати до суботи, 24 березня, включно.

За даними ЗМІ, п'ятеро каталонських політиків, у тому числі кандидат на пост глави Женералітету Жорді Туруль, уже заарештовані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: