Екстрадиція Пучдемона: Іспанія направила Фінляндії запит

Читать на русском
Іспанія зажадала екстрадиції свого громадянина, який наразі перебуває у Фінляндії. Поліція повідомила про це прокурору і приступила до обміну інформацією з іспанською владою.

Поліція Фінляндії отримала запит Іспанії на видачу колишнього глави каталонського женералітета Карлеса Пучдемона, веде обмін додатковою інформацією з Мадридом.

Про це повідомляє відомство в суботу, 24 березня, пише «Слово і Діло».

«Національне бюро розслідувань повідомляє: Іспанія домагається екстрадиції свого громадянина, який наразі відвідує Фінляндію. Поліція надала інформацію про це прокурору і почала обмін додатковою інформацією з іспанською владою», - йдеться в повідомленні.

Як розповіла агентству STT інспектор поліції Ханну Каутто, «запит на екстрадицію прибув до Фінляндії вночі». «Після можливого затримання Пучдемона піде розгляд у прокуратуру», - додала вона.

Напередодні Верховний суд Іспанії видав європейський ордер на арешт п'ятьох каталонських політиків, зокрема Пучдемона, які втекли за межі країни.

У Барселоні, в зв'язку з арештом каталонських політиків проходять масові протести. В результаті зіткнень між мітингувальниками і каталонською поліцією постраждали 27 осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: