Євродепутат: газ – не просто енергія, він став стратегічною зброєю Путіна

Читать на русском
Депутат Європарламенту від Німеччини Ельмар Брок висловився на адресу «Північного потоку-2» і дій «Газпрому».

Депутат Європарламенту від Німеччини Ельмар Брок висловив незгоду з позицією уряду ФРН щодо того, що проект «Північний потік 2» є тільки економічним.

Про це він заявив під час панельної дискусії «Україна: в полоні кризи?» В Берліні, передає «Укрінформ», пише «Слово і Діло».

«Газ є не просто енергією, він став стратегічною зброєю. І ось коли Путін тримає енергію і політику в одних своїх руках, ми говоримо: це чисто економічне питання. Путін сміється над цим», - сказав Брок.

Він також пояснив, що зараз «Газпрому» дозволяють робити те, що не дозволено європейським підприємствам.

Монополізація газового ринку: чи можуть заблокувати «Північний потік-2»У Молдові та Україні виступили проти Північного потоку-2. Петро Порошенко заявив, що проект небезпечний для Європи. Про те, чи можна перешкодити реалізації проекту, розповіли експерти.

«Газпром може бути виробником, власником трубопроводу і постачальником. Тому Європейська комісія зараз намагається зробити так, щоб російська компанія стала підкорятися правилам, які діють для європейських партнерів», - говорить Брок.

За його словами, Європа залежить від російського газу на 37%, і ця залежність стане ще більше, орієнтовно - до 45%.

«При цьому такі країни як Україна, Польща і інші будуть відключені, і ми будемо змушені перенаправляти газ «Газпрому», який заходить в Німеччину, в ці країни. Але це ж безумство» - вважає політик.

Раніше, німецькі депутати вже виступили проти «Північного потоку-2».

Група американських сенаторів закликала адміністрацію президента Дональда Трампа заблокувати будівництво проекту трубопроводу Північний потік-2.

У Міненерго заявили, що «Північний потік-2» може залишити Україну без транзиту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: