Меркель підтримала «Північний потік-2»

Читать на русском
Прем'єр-міністр Польщі нагадав Меркель про те, що в результаті будівництва Північного потоку-2 буде підірвана роль України як транзитної країни російського газу.

Федеральний канцлер Ангела Меркель не бачить у газопроводі Північний потік-2 з Росії до Німеччини загрози енергетичній безпеці Європи.

Про це вона заявила в п'ятницю, 16 лютого, після зустрічі в Берліні з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на Deutsche Welle.

Як зазначила Меркель, уряд Німеччини не вважає, що будівництво газопроводу ставить під загрозу диверсифікацію газопостачання Європи. При цьому канцлер нагадала, що в польському Свіноуйсьце побудований новий термінал зрідженого газу, а також про плани будівництва газопроводу між Польщею і Данією по дну Балтійського моря.

Також Меркель підкреслила, що її країна розглядає Північний потік-2 винятково як бізнес-проект, за допомогою якого російський газ буде доправлятися по дну Балтійського моря до Німеччини.

У той же час Матеуш Моравецький заявив про небезпеку того, що в результаті будівництва Північного потоку-2 буде підірвана роль України як транзитної країни російського газу. Варшава хоче, щоб Єврокомісія звернула на це увагу і прописала ситуацію з російсько-німецьким газопроводом у Третьому енергопакеті ЄС, спрямованому на забезпечення чесної конкуренції та безпеки поставок на газовому ринку Європи.

Нагадаємо, Данія ухвалила закон, який забороняє проходження російського газопроводу «Північний потік-2» через її територіальні води.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: