13 кардіоцентрів так і не відкрилися в Україні взимку 2018 року, як обіцяв Гройсман

Читать на русском
Гройсман не виконав обіцянку відкрити в січні-лютому 13 кардіцентров, оскільки лише в середині березня завершилися тендери й триває встановлення ангіографів у 11 областях.
Володимир ГройсманСлово і Діло

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман провалив обіцянку про те, що в січні-лютому 2018 року в Україні відкриються 13 центрів кардіо-судинної хірургії, збудовані в 2017 році.

Таку обіцянку він дав 30 грудня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми вже в січні-лютому відкриємо 13 нових центрів кардіо-судинної хірургії, які ми збудували в 2017 році. В 2018 році я хочу збудувати ще не менш ніж 13 для того, щоб людям робили всі маніпуляції із серцево-судинною системою й у нас люди не помирали від інфарктів-інсультів. 64% людей у структурі смертності вмирають (від серцево-судинних захворювань – ред.). За кордоном – удвічі менше. Не було доступності – ми цю доступність зробимо», – пообіцяв Гройсман.

На виконання постанови Кабміну від 21 лютого 2017 року «Про затвердження порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання ангіографічного обладнання» МОЗ відібрав 13 закладів у 11 областях, які відповідають критеріям закупівлі на умовах співфінансування. Також 12 липня 2017 року Кабмін ухвалив розпорядження «Про перерозподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання ангіографічної обладнання в 2017 році».

Згідно з листом Міністерства охорони здоров'я від 16 березня 2018 року, станом на середину березня завершилися тендери й триває установка ангіографів у 11 областях. Вже введені в експлуатацію ангіографи в Чернігові та Запоріжжі. Решту планують ввести в експлуатацію протягом першого півріччя 2018 року.

Оскільки терміни, озвучені Гройсманом, щодо відкриття кардіоцентрів були зірвані, обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Гройсман дав 484 обіцянки, з яких 237 виконав, а 107 – провалив.

Чи збирається Гройсман йти в президенти, можна дізнатися в нашій статті.

Також ми писали, що в Гройсмана вирішили ремонтувати дороги системно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: