У Гройсмана вирішили ремонтувати дороги системно

Читать на русском
Уряд затвердив державну цільову економічну програму розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки.

Уряд затвердив державну цільову економічну програму розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки.

Як інформує «Слово і Діло», відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду, повідомляє «РБК-Україна» в середу, 21 березня.

За п'ять років з різних джерел на дороги планується направити близько 300 млрд гривень.

«Нових відремонтованих доріг в Україні буде дедалі більше. Потрібно підійти до ремонту й будівництва абсолютно системно. У нас завдання – не кілометри, а щоб вони повністю з'єднували населені пункти», – заявив на засіданні прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Він зазначив, що потрібно впроваджувати контроль якості, адже деякі збудовані дороги вже мають пошкодження.

«Хто зробив халтуру, виправлятиме помилки за власний рахунок. Ми запровадили 5-10-річну гарантію на якість доріг. В угодах уже зараз з'являються гарантійні умови, які потрібно виконувати підрядникам», – додав Гройсман.

За словами керівника «Укравтодору» Славоміра Новака, за цей період планується з'єднати дорогами всі обласні центри України.

Нагадаємо, загальний обсяг фінансування доріг в Україні у 2018 році досягне 47 млрд грн, що є рекордним показником.

В уряді визначилися, як будуватимуть дороги в найближчі п'ять роківКабінет міністрів України затвердив концепцію Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2018-2022 роки.

Раніше стало відомо, які дороги Кабмін вирішив ремонтувати першими.

Нагадаємо, Рада ухвалила закон про будівництво платних доріг.

Також стало відомо, що запланували з приводу доріг чиновники на 2018 рік.

Додамо, що досьє прем'єра переповнене обіцянками щодо ремонту доріг. 12 жовтня він, наприклад, запевнив, що весь запланований на 2017 рік обсяг дорожніх робіт буде виконаний вчасно, й дотримав слова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: