Як Гітлер. Джонсон різко висловився про Путіна

Читать на русском
Замах на колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля у Великобританії, ймовірно, був здійснений до президентських виборів у Російській Федерації.

Замах на колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля у Великобританії, ймовірно, був здійснений до президентських виборів у Російській Федерації.

Як інформує «Слово і Діло», про це в середу, 21 березня, заявив британський міністр закордонних справ Борис Джонсон, передає Голос Америки.

Чим обернеться для РФ отруєння Скрипаля та що це означає для України?ЄС вважає РФ із великою часткою ймовірності відповідальною за отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Оцінили загострення відносин Лондона та Москви експерти.

«Час (замаху), ймовірно, більш тісно пов'язаний з недавніми виборами в Росії», - зауважив Джонсон.

Відзначається, що про це йшлося під час його виступу в одному з парламентських комітетів.

«Як роблять багато недемократичних фігур - напередодні виборів чи якогось критичного політичного моменту часто дуже привабливою буває думка про впровадження в суспільну свідомість образу ворога. І це, як я вважаю, було спробою розбурхати російський електорат», - додав глава МЗС Британії.

Водночас The Guardian уточнює, що Джонсон у своєму виступі порівняв дії Путіна з діями Адольфа Гітлера.

Зокрема, за інформацією видання, британський міністр заявив, то Путін використовує Чемпіонат світу з футболу так само, як свого часу Гітлер використовував Олімпійські ігри 1936 року для посилення іміджу країни, але, на його думку, було б неправильно карати за це британських уболівальників або команду. Тому необхідно обговорити з Москвою питання безпеки британських громадян.

«Путін поводиться агресивно і не бере до уваги поради міжнародних партнерів. Путін прагне створювати проблеми, де можливо, тому що бажає показати громадянам своєї країни, що після розпаду Радянського Союзу Росія знову сильна», - зазначив Джонсон.

Водночас глава МЗС Великобританії заявив, що не вважає чинного господаря Кремля демократично обраним президентом.

Нагадаємо, раніше Джонсон назвав мету Росії в отруєнні екс-розвідника Сергія Скрипаля, яка, на його думку, полягає в переслідуванні і залякування інакодумців і повстанців проти влади РФ. Перед цим Джонсон заявляв, що Путін міг особисто наказати застосувати хімзброю в Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: