Савченко зверталася до ЗСУ з проханням підготовки терактів – Луценко

Читать на русском
Народний депутат Надія Савченко зверталася до офіцерів Збройних сил України з проханням підготовки терактів проти вищого керівництва країни.

Народний депутат Надія Савченко зверталася до офіцерів Збройних сил України з проханням підготовки терактів проти вищого керівництва країни.

Справа Савченко: чи буде спроба втекти та на що зважиться Рада21 березня на порядку денному ВР стоятимуть три питання – зняття недоторканності, арешт і затримання Надії Савченко. У БПП готові голосувати за всі три позиції. Чого чекати від Ради, міркували експерти.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив 22 березня під час засідання Регламентного комітету Верховної Ради, де розглядається питання щодо притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, пише «Слово і Діло».

«Протягом літа-осені 2017 року Рубан і народний депутат Савченко підшукували співучасників і виконавців терористичного акту. Особисто народний депутат Савченко зверталася з такою пропозицією до окремих офіцерів різних частин ЗСУ. Влітку 2017 року народний депутат України Савченко звернулася з такою пропозицією до офіцерів 8 полку спеціального призначення ЗСУ, що дислокуються в Харкові, а на момент контакту з народним депутатом України перебували в зоні АТО. Офіцери Март, Захарченко, Лещ, Кот отримали особисто від неї (Савченко) пропозицію здійснювати терористичні акти для знищення вищого керівництва української держави, захоплення адміністративних будівель, створення хаосу, повалення конституційного ладу і захоплення влади», - сказав він.

Раніше Савченко озвучила варіанти знищення Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: