Хотіли вбити тричі. Савченко заявила про замовлення з Банкової

Читать на русском
Народний депутат Надія Савченко заявила про замах, здійснити який планувала безпосередньо Адміністрація президента.

Народний депутат Надія Савченко заявила про замах, здійснити який планувала безпосередньо Адміністрація президента.

Як інформує «Слово і Діло», про це вона розповіла на брифінгу у вівторок, 20 березня.

Зняття недоторканності, арешт і суд: чого чекати у справі СавченкоУ ВР розглянуть подання ГПУ на притягнення до відповідальності, затримання та арешт Надії Савченко 21 березня. Оцінили останні події аналітики.

«Вперше я отримала попередження, що є наказ Банкової на мою фізичну ліквідацію, від Адміністрації президента, від Таранова (Андрія, заступника глави АП – ред.), невдовзі після чого він загинув», – заявила Савченко.

За її словами, друге таке попередження вона отримала від зовнішньої розвідки.

«Моя сестра особисто їздила спілкуватися з Кондратюком Валерієм (тоді начальником Головного управління розвідки – ред.), щоб це зупинити», – говорить нардеп.

Вона заявила, що було й третє попередження про замовлення її вбивства від Банкової. Їй тоді назвали підрозділ спеціальних сил призначення, який мав виконувати замовлення. Потім, за словами Савченко, на неї вийшли люди, які мали її вбити. Депутат заявила, що дозволила їм «максимально близько» підійти до себе, після чого вивела на вбивць своїх знайомих з ОРДЛО, які хотіли здійснити переворот серед окупантів.

«Були проведені певні спецоперації різними структурами Збройних сил і всіх силових структур України», – розповіла вона.

«Коли я зрозуміла, що об'єкт А (кілери – ред.) увійшов зі мною в контакт, я спробувала закрутити ситуацію так, щоб можна було створити в майбутньому політичну провокацію», – додала Савченко.

Нагадаємо, завтра в регламентному комітеті парламенту розглядатимуть подання генпрокурора на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко. У четвер питання буде винесене на розгляд сесійної зали.

Юрій Луценко звинувачує Савченко в підготовці теракту в сесійній залі Ради й подальшого усунення нардепів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: