Громадян РФ перевірятимуть на в'їзді в Україну

Читать на русском
Порошенко ввів у дію рішення РНБО, яким зобов'язує перевірку підстав для в'їзду громадян РФ.

Президент Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України «Про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз національній безпеці у сфері міграційної політики». У рішенні, зокрема, йдеться про попередню перевірку підстав для громадян Російської Федерації (РФ) відвідати територію України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба глави держави.

Найвідоміші росіяни, що отримали притулок в УкраїніСписок росіян, що обрали Україну з політичних переконань, стає все ширшим: останнім гучним скандалом із цього приводу стало отримання українських паспортів екс-депутатами Держдуми Росії Вороненковим та Максаковою.

Документом доручається Кабінету міністрів забезпечити в місячний термін підготувати зміни до законів «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» та «Про прикордонний контроль» щодо запровадження щодо іноземців, перш за все громадян РФ і осіб без громадянства, які походять із держав міграційного ризику, механізму попередньої перевірки підстав для в'їзду в Україну з використанням електронного повідомлення про намір відвідати Україну, а також визначення повноважень державних органів щодо здійснення такої перевірки.

Крім того, Кабміну доручено підготувати зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів.

Голова СБУ: росіяни мають їздити в Україну за біометричними паспортамиГолова СБУ також наголосив, що багато з тих, хто працює у Росії, зазнають тиску з боку російських спецслужб.

Крім того, уряд має розробити відповідну Стратегію державної міграційної політики на період до 2025 року, в якій буде передбачена попередня перевірка підстав для в'їзду в Україну іноземців, перш за все громадян РФ.

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко підписав закон, що забороняє доступ до будівель, в яких працюють державні органи, людям зі зброєю та вибухівкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: