Найвідоміші росіяни, що отримали притулок в Україні

Читать на русском

15 лютого відбулася символічна подія: двоє колишніх депутатів Державної Думи Росії, Денис Вороненков та Марія Максакова, отримали українське громадянство. Подія викликала неоднозначну реакцію в українському суспільстві (Вороненкову одразу пригадали його висловлювання про російський Крим), була в багнети сприйнята росіянами (СК РФ оголосив їх у розшук), та все ж залишається знаковою для вітчизняного політикуму: з тих чи інших причин Україну як другий дім обрали вже ціла низка російських політичних, наукових, культурних діячів, відомих журналістів та громадських активістів.

Найвідомішими з них є Євген Кисельов, що постійно працює в Україні з 2012 року, Матвій Ганапольський (з 2014 року; в 2016 році отримав громадянство України), Ольга Курносова, Ірина Берлянд (обидві – з 2014 року), Марія Гайдар (із 2015 року, тоді ж отримала український паспорт), Ілля Пономарьов (з 2016 року).

Більше інформації про росіян, що проживають і працюють в Україні з політичних переконань – в інфографіці «Слова і Діла».

Нагадаємо, нещодавно у Верховній Раді України запропонували позбавляти народних обранців мандата за подвійне громадянство.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: