Голова СБУ: росіяни мають їздити в Україну за біометричними паспортами

Читать на русском
Голова СБУ також наголосив, що багато з тих, хто працює у Росії, зазнають тиску з боку російських спецслужб.

Голова СБУ Василь Грицак висловив думку, щоб громадяни Російської Федерації відвідували територію України лише за біометричними паспортами.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«Якщо в нас фактично з'явиться зараз можливість з 11 червня відвідувати Європу за біометричними паспортами, то чому не зробити таким чином, щоб громадяни РФ змогли заїздити сюди (в Україну - ред.) тільки за аналогічними документами? Такий захід на цьому етапі, я думаю, міг би бути прийнятий», - сказав Грицак.

Він додав, що пересічні росіяни не винні у цій ситуації - «винні ті політичні керівники, ті ідеологи московської машини, які посварили наші колись дружні народи, від чого, на жаль, в майбутньому буде важко відійти».

Бублик пообіцяв встановити візовий режим з РФСказано 29 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Голова СБУ також наголосив, що багато хто з тих, хто працює у Росії, зазнають тиску з боку російських спецслужб.

«Коли ми почали працювати у цьому напрямку, побачили, що багато кого з громадян з використанням різних методів психологічного, а інколи і фізичного впливу намагалися зробити своїми агентам, і це насправді мене дуже непокоїть», - сказав Грицак.

Зазначимо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов висловився за якнайшвидше введення візового режиму з Росією.

Водночас нардеп фракції «Народний фронт» Антон Геращенко вважає, що для введення візового режиму з Російською Федерацією потрібна політична воля керівництва України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: