НБУ затвердив правила округлення загальної суми покупки в чеку

Читать на русском
Зміни почнуть дію з 1 липня 2018 року після припинення додаткового карбування в готівковий обіг монет номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок.

Національний банк України затвердив правила округлення суми готівкових розрахунків у чеку.

Про це повідомили в прес-службі регулятора, передає «Слово і Діло».

Закони економіки: що потрібно Україні, щоб наздогнати ЄвропуОчільник Кабміну обіцяє досягти зростання економіки в 2018 році, а в Мінфіні очікують додаткових траншів від МВФ. Економічні показники України та подальші перспективи оцінили експерти.

Зміни почнуть дію з 1 липня 2018 року після припинення додаткового карбування в готівковий обіг монет номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок.

Таким чином, з 1 липня 2018 року, в разі відсутності монет номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок, підприємства торгівлі і сфери послуг можуть проводити округлення в чеку суми розрахунків готівкою в сторону зменшення при сумі від 1 до 4 копійок або в сторону збільшення - при сумі від 5 до 9 копійок. Округлення не проводитимуться при безготівкових розрахунках.

Також з 1 липня готівковий обіг не поповнюватиметься зазначеними номіналами монет. Крім того, в Нацбанку нагадали, що не будуть вилучати з обігу монети дрібних номіналів. Вони й надалі будуть перебувати в обігу і використовуватися як платіжний засіб.

Як повідомлялося, НБУ презентує монети номіналом 1, 2, 5 і 10 гривень, які незабаром замінять банкноти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: