Гонтареву звільнили з посади голови НБУ: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна Рада України сьогодні, 15 березня, звільнила Валерію Гонтареву з посади голови Національного банку. Відзначимо, що Гонтарева заявила про відставку ще в квітні минулого року й відтоді перебувала в оплачуваній відпустці.

Постанову про її звільнення підтримали 342 голосами. «Слово і Діло» розбиралось, як за нього голосували фракції та групи.

Смолій на чолі Нацбанку: чи є шанс отримати незалежного регулятораЗгідно з моніторингом Слова і Діла, Валерія Гонтарева на посаді голови НБУ дала 48 обіцянок, 15 з яких провалила.

З фракції «Блоку Петра Порошенка» звільнення голови Нацбанку підтримали 117 народних депутатів, 2 – утримались, а 9 – не голосували зовсім. «Народний фронт» віддав 71 голос, не голосували три члени фракції.

За постанову проголосував 41 позафракційний депутат, один проголосував проти – Андрій Деркач. До речі, він єдиний у Раді, хто висловився проти звільнення Гонтаревої.

З «Опозиційного блоку» «за» проголосували 30 нардепів, із «Самопомочі» – 21. На один голос менше дала Радикальна партія. З групи «Відродження» звільнення голови НБУ підтримали 15 депутатів, із «Батьківщини» – 14. Найменше голосів дала «Воля народу» – 13.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції і розвитку схвалив кандидатуру Якова Смолія на посаду голови Національного банку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: