НБУ продовжив санкції щодо російських банків

Читать на русском
Національний банк України (НБУ) продовжив санкції щодо російських банків. Згідно з повідомленням прес-служби регулятора, відповідне рішення ухвалено щодо ПАТ «Сбербанк», ПАТ «Промінвестбанк», ПАТ «ВТБ банк» та ПАТ «БМ Банк».

Національний банк України (НБУ) продовжив санкції щодо російських банків.

Згідно з повідомленням прес-служби регулятора, відповідне рішення ухвалено щодо ПАТ «Сбербанк», ПАТ «Промінвестбанк», ПАТ «ВТБ банк» та ПАТ «БМ Банк», пише «Слово і Діло».

Гонтареву звільнили з посади голови НацбанкуГолову Національного банку України Валерію Гонтареву, яка перебувала у відпустці з травня 2017 року, звільнили з посади.

«Мова йде про заборону цим банкам здійснювати будь-які фінансові операції, що передбачають переказ коштів або виведення капіталів за межі України на користь осіб, пов'язаних з банками, - нагадує НБУ. - Санкції спрямовані на захист інтересів клієнтів, які обслуговуються в зазначених банках. Ці заходи також унеможливлюють висновок цими банками капіталів з України на користь материнських банків і інших пов'язаних з ними осіб».

Як уточнили в Нацбанку України, обмежувальні заходи продовжені на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 березня 2018 року.

У березні 2017 років Київ запровадив санкції терміном на один рік щодо п'яти «дочок» російських банків - VS Bank, Ощадбанку України, ВТБ, БМ Банку і Промінвестбанку.

Раніше НБУ заявив про плани провести в 2018 році стрес-тестування 25 банків, на які сукупно припадає 93% активів банківського сектора.

Нагадаємо, сьогодні, 15 березня, Верховна Рада призначила головою Національного банку України Якова Смолія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: