Смолія призначили головою НБУ: результати голосування в Раді

Читать на русском

Верховна Рада України призначила Якова Смолія головою Національного банку. Відзначимо, до цього Смолій обіймав посаду виконувача обов'язків голови регулятора.

Аналітики «Слова і Діла» розбиралися, як за кандидатуру Смолія проголосували парламентські фракції та групи.

Чим володіє Смолій і хто його бізнес-партнериПрофільний комітет Верховної Ради схвалив кандидатуру доларового мільйонера Якова Смолія на посаду голови Нацбанку України. Слово і Діло вивчило, з ким, де й скільки заробив наступник Гонтаревої.

За постанову про призначення Смолія проголосували 247 народних депутатів, 16 – виступили проти. Найбільше голосів дала фракція «Блоку Петра Порошенка» – 128, противників Смолія в БПП не було.

«Народний фронт» віддав 69 голосів, з усієї фракції «проти» проголосував лише Євген Дейдей. З «Волі народу» за постанову проголосували 17 депутатів, із «Самопомочі» – 9. «За» призначення Смолія виступили 15 позафракційних народних депутатів, «проти» був Віктор Кривенко.

«Відродження» підтримало постанову 6 голосами. Радикальна партія та «Опозиційний блок» від самого спочатку були проти призначення Смолія, проте з фракцій проголосували «за» два та один депутати відповідно.

17 депутатів «Батьківщини» були відсутні в сесійній залі під час голосування, троє утрималися, в результаті фракція не дала жодного голосу.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, голову Національного банку України Валерій Гонтареву, яка перебувала у відпустці з травня 2017 року, звільнили з посади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: