Паспорт громадянина України виріс у рейтингу

Читать на русском
Український паспорт посідає 91 місце в рейтингу компанії Nomad Capitalist, яка оцінює «цінність» громадянства в 199 країнах і територіях світу.

Український паспорт посідає 91 місце в рейтингу компанії Nomad Capitalist, яка оцінює «цінність» громадянства в 199 країнах і територіях світу.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Електронні візи: коли й де отриматиУкраїна почне видавати електронні візи наприкінці березня. Тестується програма Електронний консул у 9 закордонних установах.
  Україна розділила 91 місце з Албанією і поліпшила свої позиції порівняно з 2017 роком, на 21 пункт.   У рейтингу Nomad Passport Index громадянство оцінюється на основі п'яти факторів. Це - система оподаткування (30% від загальної оцінки), безвізові поїздки (50%), загальне сприйняття держави і громадян світом, можливість мати подвійне громадянство і рівень свободи (останні три показника - по 10%).   Згідно з рейтингом, без віз або зі спрощеним порядком їх видачі власники українського паспорта можуть потрапити в 114 країн. Україну виділяють серед п'яти держав, які значно поліпшили свої позиції порівняно з минулим роком.   До першої п'ятірки рейтингу увійшли Люксембург, Ірландія, Швейцарія, Португалія і Швеція.   Росія опинилася на 87 місці, Білорусь - на 127, Молдова - на 90, Грузія - 96. Паспорт США - на 35-му місці.   Замикають список Лівія, Ємен, Ерітрея, Ірак і Афганістан.   Нагадаємо, що в світовому рейтингу паспортів, який складався на основі кількості країн, доступних власникам паспорта для відвідування без візи, Україна посіла 42 місце.   Відзначається, що кілька років поспіль паспорт Німеччини незмінно посідав перше місце в світі. Але в лютому 2018 року на перше місце перемістилися Сінгапур і Японія з рекордним показником - безвізовий доступ в 180 країн.

Раніше аналітики «Слова і Діла» з'ясовували, як за рік Україна змінила своє місце в світових рейтингах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: