Закон Макрона: як Франція бореться проти фейкових новин

Читать на русском
Президент Франції Емманюель Макрон має намір зміцнювати юридичні методи захисту демократичного життя країни від фейковий новин.

Президент Франції Емманюель Макрон має намір зміцнювати юридичні методи захисту демократичного життя країни від фейковий новин.

Про це він заявив у своєму новорічному привітанні пресі, яке транслював телеканал France 24, передає «Слово і Діло».

В ЄС боротимуться з фейковими новинамиЄС починає громадські консультації для протидії фейковим новинам. Очікується, що стратегія боротьби буде представлена до весни 2018 року.

«Ми будемо розвивати наш юридичний механізм для захисту демократичного життя від цих фейкових новин», - зазначив Макрон.

«Платформи (соціальних мереж) будуть зобов'язані діяти з підвищеною прозорістю, що стосується всього спонсоризованого змісту, щоб зробити публічним надбанням дані про рекламодавців і тих, хто їх контролює, але також, щоб обмежити суми, що виділяються на таке утримання», - сказав французький президент.

Він оголосив про підготовку закону, спрямованого проти фейкових новин. Макрон повідомив, що незабаром буде представлений проект закону для боротьби проти фіктивних новин в інтернеті, особливо в виборчий період.

Як відомо, Facebook прийняв рішення зобов'язати користувачів розкривати дані про замовників політичної реклами, що публікується в соцмережі.

Раніше Макрон заявив, що 2018 рік стане вирішальним для ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: