Франція збільшила витрати на оборону

Читать на русском
Кабінет міністрів Франції затвердив план підвищення оборонного бюджету країни більш ніж на третину протягом семи років.

Кабінет міністрів Франції затвердив план підвищення оборонного бюджету країни більш ніж на третину протягом семи років.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні французького уряду в четвер, 8 лютого, повідомляє Le Monde, пише «Слово і Діло».

У цілому витрати за цей період складуть майже 300 млрд євро і до 2025 року витрати Франції на оборону будуть доведені до 2% ВВП відповідно до передвиборчих обіцянок президента Еммануеля Макрона і домовленостями в рамках НАТО, виконання яких вимагають США.

У цьому році фінансування військових потреб виросте на 5,6%, до 34,2 млрд євро, як і передбачалося раніше. Нові пункти плану - нарощування витрат на 1,7 млрд євро в рік в 2019-2022 роках, а в 2023 році, коли закінчується термін президентських повноважень Макрона, відразу на 3 млрд євро.

До 2025 року чисельність французьких військових виросте на 6 тис. осіб, включаючи 1 тис. фахівців в області кібербезпеки і близько 2 тис. у розвідувальних і суміжних підрозділах. Відзначається, що в 2005-2015 роках ряди французьких збройних сил скоротилися на 60 тис. чоловік через зниження витрат.

Також ВВС Франції замовлять 28 нових винищувачів Rafale у концерну Dassault Aviation і почнеться підготовка до будівництва нового авіаносця.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін 4-5 лютого відвідав Францію з робочим візитом.

Раніше повідомлялося, що Франція відреагувала на введення турецьких танків в Сирію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: