Названа дата зустрічі «Нафтогазу» та «Газпрому»

Читать на русском
Нафтогаз і Газпром можуть провести зустріч у 20-х числах березня в Женеві. НАК має намір проінформувати російську компанію про те, що не згодна розірвати контракти на поставку та транзит газу.

НАК «Нафтогаз України» та російський «Газпром» можуть провести зустріч у 20-х числах березня в Женеві.

Про це «РБК-Україна» повідомило джерело в уряді, пише «Слово і Діло».

Що допоможе зменшити ціну на газ та яка тенденція на ринку?Президент України переконаний, що вдасться переконати кредиторів не підвищувати ціни на газ. Чому в Україні весь час коливаються ціни на газ та як зменшити його вартість, міркували експерти.

«Зустріч – у 20-х числах березня. Скоріш за все, в Женеві», – сказало джерело.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» підтвердила, що згодна провести зустріч із «Газпромом», під час якої має намір проінформувати російську компанію про те, що не згодна розірвати контракти на поставку та транзит газу, а також обговорити пропозицію «Нафтогазу» про перегляд транзитного тарифу.

Крім того, компанія збирається обговорити з російським монополістом виконання рішень Стокгольмського арбітражу.

За даними прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, російський «Газпром» винен Україні за різними судовими вироками 8,5 мільярдів доларів.

28 лютого Стокгольмський арбітраж виніс рішення за «транзитним» позовом «Нафтогазу» проти «Газпрому», згідно з яким російський газовий монополіст має виплатити українській стороні 2,5 мільярди доларів компенсації за недопоставлений обсяг транзитного газу. НАК раніше повідомляла, що за кожен день несплати боргу нараховується пеня в розмірі понад 0,5 мільйона доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: