«Нафтогаз» і «Газпром» проведуть переговори до кінця березня

Читать на русском
НАК Нафтогаз України планує до кінця березня обговорити з ПАТ Газпром розрив контрактів на поставку і транзит газу, а також виконання рішень Стокгольмського арбітражу.

НАК «Нафтогаз України» планує до кінця березня обговорити з ПАТ «Газпром» розрив контрактів на поставку і транзит газу, а також виконання рішень Стокгольмського арбітражу.

Про це повідомляється в Facebook-акаунті української компанії, пише «Слово і Діло».

#Прикрути. В «Нафтогазі» попросили українців протистояти «Газпрому»Нафтогаз закликав українців зменшити використання блакитного палива на кілька днів. У компанії пояснили, що так Україна зможе протистояти провокації Газпрому.

У повідомленні уточнюється, що під час цієї зустрічі «Нафтогаз» проінформує російську компанію про незгоду на розірвання чинних контрактів.

«Крім того, ми направили Газпрому вимоги щодо перегляду тарифу. На зустрічі, звичайно, буде обговорюватися виконання рішень арбітражу», - додав головний комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко.

Нагадаємо, в кінці лютого Стокгольмський арбітраж зобов'язав «Газпром» виплатити «Нафтогазу» $ 2,56 млрд. Після цього російська компанія оголосила про намір розірвати з українською стороною діючі до 2019 року контракти на поставку і транзит газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: