Могеріні про газовий конфлікт: «Газпром» має виконати зобов'язання

Читать на русском
Газпром має поважати свої контрактні зобов'язання, зокрема щодо постачання газу Україні в рамках рішення Стокгольмського арбітражу, вважає Могеріні.

Російський «Газпром має» поважати свої зобов'язання перед «Нафтогазом».

Як інформує «Слово і Діло», про це в понеділок, 12 березня, заявила віце-президент Єврокомісії Федеріка Могеріні на брифінгу в Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

5 тез про газові спори Москви та Києва: міфи і реальністьНафтогаз виграв у Газпрому спір у Стокгольмському арбітражі. Максим Кречетов про 5 міфів газового спору між Україною та Росією.

Верховний представник ЄС Федеріка Могеріні після зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом провела спільний брифінг у Києві.

«Ми обговорили з прем'єр-міністром нещодавнє рішення «Газпрому» зупинити вже оплачені поставки газу в Україну. Ми дійшли згоди в тому, що «Газпром» має поважати свої контрактні зобов'язання. Європейська комісія проводить інтенсивні дискусії за участю віце-президента Мароша Шефчовича, щоб досягти позитивного вирішення цього питання», – сказала вона.

Нагадаємо, 28 лютого «Нафтогаз» виграв у «Газпрому» суд у Стокгольмському арбітражі. Наступного дня «Газпром» повернув «Нафтогазу» передоплату за березень і заявив, що постачати газ цього місяця не буде.

Згодом «Газпром» заявив, що розриває всі контракти з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: