Зріджений газ із Катару виходить на український ринок – Порошенко (доповнено)

Читать на русском
Президент Петро Порошенко під час зустрічі з еміром держави Катар шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані обговорив перспективи виходу катарського зрідженого газу на український ринок.

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з еміром держави Катар шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані обговорив перспективи виходу катарського зрідженого газу на український ринок.

Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави, пише «Слово і Діло».

Сергій КаплінГолова політичної партії "Соціал - демократична партія"
Каплін пообіцяв, що доб'ється зниження ціни на зріджений газ до 12 гривень за літрСказано 9 вересня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

Як зазначається, Порошенко висловив подяку еміру Катару за послідовну позицію його країни щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України та поінформував його про ситуацію на Донбасі в зв'язку з агресією РФ проти України.

«Було також відзначене зростання показників двосторонньої торгівлі та висловлена ​​обопільна зацікавленість у подальшому розширенні співпраці в торговельно-економічній, інвестиційній, сільськогосподарській та оборонній сферах, а також у сферах енергетики, транспорту, медицини, освіти й туризму», – йдеться в повідомленні.

Також під час переговорів йшлося про посилення співпраці в сільському господарстві, енергетиці та сфері транспортної інфраструктури, зокрема портової галузі.

«Ми домовилися про те, що Катар готовий надати нам зріджений газ», - сказав президент України.

За словами Порошенка, поставки катарського зрідженого природного газу можливі через термінал в Польщі, а також турецьким маршрутом через Босфор.

Відзначається, що переговори з цього питання відбудуться вже найближчим часом.

Президент також підкреслив, що «ці джерела постачання скрапленого газу від надійного партнера України - Катару створять унікальні можливості підвищення нашої енергетичної безпеки».

Порошенко обговорив з міністром енергетики США можливість поставок скрапленого газуПрезидент Петро Порошенко провів зустріч з міністром енергетики США Ріком Перрі, на якій обговорювалося проекти в областях атомної енергетики, видобутку енергоносіїв і можливість поставок в Україну скрапленого газу.

Порошенко також запросив еміра Катару Хамада Аль Тані відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, Україна і Катар підписали угоду про взаємне скасування візових вимог та домовилися про військово-технічне співробітництво.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: