Суд заарештував майно екс-директора НПП «Енергія-Новояворівськ» і його родичів

Читать на русском
У тещі підозрюваного у справі розкрадання природного газу на 1,4 мільярда гривень знайшли автомобіль Lexus RX 200T.

На майно підозрюваного в причетності до розкрадання природного газу НАК «Нафтогаз-Україна» на понад 1,4 мільярда гривень колишнього директора ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександра Олексюка та його родичів наклали арешт.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив просив накласти арешт на квартиру Олексюка площею 52,1 кв. м, а також 69 900 доларів і 14 500 євро, вилучених під час обшуку рік тому співробітниками Служби безпеки.

Крім того, в Бюро просили накласти арешт на майно сина підозрюваного Юрія Олексюка, а саме земельну ділянку площею 971 кв. м, житловий будинок площею 297,1 кв. м та корпоративні права в ТОВ «Лекс Стандарт». Також детективи з'ясували, що теща Олексюка володіє автомобілем Lexus RX 200T 2016 року випуску.

Суд задовольнив клопотання й наклав арешт на вищевказане майно.

Як відомо, Олексюка затримали 19 січня й суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в 5 мільйонів гривень. Однак пізніше, після невнесення ним застави, детектив НАБУ подав клопотання про взяття підозрюваного під варту, проте суд відмовив і відправив Олексюка під цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, двом підозрюваним у «газовій справі Дубневичів» вдвічі зменшили застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: