НАБУ затримало ще одного підозрюваного в «газовій справі Дубневичів»

Читать на русском
Слідчі Антикорупційного бюро затримали ще одного підозрюваного в так званій газовій справі Дубневичів.

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали ще одного підозрюваного в розкраданні газу на 1,4 мільярда гривень у так званій «газовій справі братів Дубневичів».

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва двотижневої давності, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з клопотанням детектива НАБУ та прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, був затриманий екс-директор ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександр Олексюк. На цій посаді він пропрацював 15 років і після затримання 19 січня, через два дні після перших затримань, був звільнений. 30 січня його замінив Євген Коза.

Детектив і прокурор просили обрати Олексюку запобіжний захід у вигляді застави розміром у 20 млн грн, однак суд порахував таку суму непомірною й встановив розмір застави в 5 млн грн.

Також на колишнього керівника НПП «Енергія-Новояворівськ» поклали наступні зобов'язання: не відлучатися з місця проживання; прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з чинними та колишніми працівниками ТОВ «Енергія-Новий Розділ», ТОВ «Енергія-Новояворівськ», ТОВ «Корпорація КРТ», ТОВ «Енергія», НКРЕКП, НАК «Нафтогаз України», а також з іншими підозрюваними й свідками в кримінальному провадженні; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, що належать або займають вищевказані компанії; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ затримало чотирьох підозрюваних у розкраданні газу на 1,4 мільярда гривень. Пізніше суд обрав їм запобіжний захід.

Раніше стало відоме прізвище одного із затриманих НАБУ в «газовій справі братів Дубневичів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: