Ще двом підозрюваним у «газовій справі Дубневичів» удвічі зменшили застави

Читать на русском
Апеляційний суд столиці переглянув розміри застав двом підозрюваним у справі розкрадання понад 300 кубічних метрів газу.

Підозрюваним у причетності до розкрадання природного газу НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 мільярда гривень директору ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігорю Артимку і раднику керівника ТОВ «Енергія» Ігорю Кучмі вдвічі зменшили розмір застав.

Такі рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарг адвокатів підозрюваних, повідомляє «Слово і Діло».

Так, 19 лютого Апеляційний суд розглядав скаргу адвоката Артимка, що просив скасувати рішення суду першої інстанції, яким частково задоволено клопотання детектива НАБУ про взяття під варту його клієнта з альтернативою застави в 10 мільйонів гривень. Захист зазначав, що така сума є непомірною для підозрюваного, до того ж, ризики, про які говорив прокурор на засіданні, не обґрунтовані.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заперечував проти задоволення апеляції.

Вислухавши доводи обох сторін, колегія суддів ухвалила рішення зменшити заставу вдвічі з 10 до 5 млн грн.

Також 21 лютого Апеляційний суд розглядав скарги адвоката Кучми і прокурора САП. Прокурор зазначав, що 5 млн грн не гарантує виконання обов'язків підозрюваним і тому розмір необхідно збільшити. Своєю чергою захист просив скасувати рішення суду першої інстанції і вказував, що застава в 5 млн грн для підозрюваного є занадто великою.

Вислухавши обидві сторони, колегія суддів визнала заставу в 5 млн грн непомірним для Кучми і зменшили розмір до 2,5 млн грн.

Нагадаємо, суд змінив запобіжний захід підозрюваному у «газовій справі Дубневичів».   Раніше суд також удвічі зменшив розмір застави ще одному підозрюваному у цій справі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: