Оператор «зливав» телефонні розмови українців ФСБ

Читать на русском
Співробітники СБУ затримали в Одесі міжнародного оператора телефонного зв'язку, який співпрацював із бойовиками на Донбасі та російськими спецслужбами.

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури затримали в Одесі міжнародного оператора телефонного зв'язку, який співпрацював із бойовиками на Донбасі та російськими спецслужбами.

Про це повідомляє прес-служба СБУ, пише «Слово і Діло».

НАБУ отримало доступ до телефонів фігурантів справи ПімаховоїВ Антикорупційному бюро перевіряють інформацію по мобільних телефонах трьох фігурантів справи чиновниці міграційної служби.

За даними правоохоронців, власник компанії, який є громадянином РФ, дав вказівку працівникам маршрутизувати трафік із тимчасово окупованих територій Луганщини в мережі російських операторів мобільного зв'язку.

«Для цього був задіяний спеціальний програмно-апаратний телекомунікаційний комплекс. Оперативники спецслужби задокументували, що через цей незаконний канал зв'язку бойовики «ЛНР» вільно спілкувалися між собою та російськими кураторами», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що російські спецслужби отримали контроль над персональними даними та телефонними розмовами українських громадян та організацій, які користувалися послугами цього оператора.

Клімкін розповів, як ФСБ залякує кримчан за відмову йти на вибориУ МЗС України заявили, що спецслужби Російської Федерації погрожують жителям Криму, які не хочуть йти на вибори, а також їхнім рідним.

Також повідомляється, що під час обшуків у офісі, техприміщенні та домівці оператора співробітники СБУ виявили спеціальне телекомунікаційне обладнання вартістю понад півмільйона гривень, яке використовувалося для незаконного маршрутизації трафіку. Також правоохоронці вилучили переписку й документи, що підтверджують надання послуг телефонного зв'язку бойовикам ОРЛО та співпрацю з ФСБ РФ.

В СБУ додають, що зараз у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України громадянину Росії оголошено про підозру в сприянні діяльності терористичної організації. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше в Мінську домовилися відновити мобільний зв'язок на Донбасі.

Також в ОРДЛО з'явився новий вид телефонного бізнесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: