НАБУ отримало доступ до телефонів фігурантів справи Пімахової

Читать на русском
В Антикорупційному бюро перевіряють інформацію по мобільних телефонах трьох фігурантів справи чиновниці міграційної служби.
Діна Пімаховафото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали тимчасовий доступ до інформації по абонентським номерам директора і бенефіціара приватної фірми, робочого телефону компанії та ще двох фігурантів так званої справи першого заступника голови Державної міграційної служби Діни Пімахової.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, мова йде про епізод із наданням дозволу на проживання громадянину В'єтнаму, за що перший заступник голови ДМС могла отримати майже 2 тисячі доларів. Детектив зазначав, що гроші були передані Пімахової і вона погодилася вирішити питання з наданням дозволу на проживання громадянину В'єтнаму шляхом підробки його документа про освіту.

Також чиновниця зазначила, що вказаним громадянином В'єтнаму необхідно зробити довіреність на п'ятьох представників, перелік яких вона пообіцяла вислати на електронну пошту. Один зі списку виявився директором і бенефіціаром приватної фірми, а четверо інших працювали на ній або проходили стажування.

Детектив просив надати доступ до інформації по абонентським номерам директора ТОВ «Лігал Профсервіс», робочого телефону компанії та ще двох людей. Йдеться про: відомості про власників цих номерів; час початку надання послуг за ним; всі телефонні з'єднання з таких номерів за період з 2017 року по дату винесення рішення судом, із зазначенням номерів телефонів, з якими відбувалися з'єднання, дати, часу і тривалості з'єднань та інше.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ проводило обшуки в кабінеті Пімахової.

Раніше в Бюро прокоментували обшук в квартирі першого заступника голови ДМС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: