У Мінську домовилися відновити мобільний зв'язок на Донбасі

Читать на русском
Учасники переговорів у Мінську 14 березня домовилися про алгоритм відновлення мобільного зв'язку на території окупованого Донбасу, якого на цій території немає вже два місяці.

Учасники переговорів у Мінську домовилися про алгоритм відновлення мобільного зв'язку на території окупованого Донбасу, якого на цій території немає вже два місяці.

Про це за підсумками переговорів в Мінську 14 березня повідомила прес-секретар другого президента України, представника країни в ТКГ Леоніда Кучми Дарина Оліфер, пише «Слово і Діло».

«Поїхали, поговоримо»: в ОРДЛО з'явився новий вид телефонного бізнесуУ тимчасово окупованих містах Донбасу з'явився новий вид бізнесу – організація поїздок до тих місць, де можна зловити зв'язок українського мобільного оператора Vodafone.

Ремонт мереж відбуватиметься силами компанії Vodafone-Україна «за участю ОБСЄ з дотриманням українського законодавства».

Оліфер додала, що українська сторона в черговий раз озвучила вимогу терміново повернути рухомий склад «Укрзалізниці». Це більше 30 тисяч вантажних і пасажирських вагонів і більше 300 локомотивів.

Київ також наполягає на тому, щоб РФ виконала свої обіцянки і вплинула на підтримуваних Росією бойовиків із метою відкриття контрольно-пропускного пункту Золоте.

«За даними ООН протягом січня-лютого 2018 року на Донбасі не зафіксовано жодної смерті цивільних осіб. Однак, стійкого миру так і не забезпечено», - повідомили в Мінську.

Раніше в «ЛНР» заявили, що відновили пошкоджений під час обстрілу кабель мобільного оператора Vodafone-Україна.

Нагадаємо, у четвер, 22 лютого, Vodafone заявив про проблеми зі зв'язком у «ЛНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: