Керівництво Львівського бронетанкового заводу та «шишок» ЗСУ затримали за корупційні схеми

Читать на русском
Під час досудового розслідування встановили, що військові, працівники заводу та засновник ТОВ через фіктивні фірми закуповували запасні частини та комплектуючі для бронетанкового озброєння й техніки.

Детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори САП затримали низку посадових осіб Збройних сил України та ДП «Львівський бронетанковий завод» за підозрою в привласненні та розтраті майна, а також зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт НАБУ.

Під час досудового розслідування було встановлено, що військові високопосадовці, керівництво заводу та засновник ТОВ через фіктивні фірми закуповували запасні частини та комплектуючі до бронетанкового озброєння й техніки.

Як Україна озброює свою армію – головні обіцянки політиків за два рокиЗіткнувшись з агресією, Україна виявилася вимушеною надолужувати згаяний час на переозброєння армії та створення нових видів зброї. «Слово і Діло» підготувало низку резонансних обіцянок, даних представниками українського політичного Олімпу щодо переозброєння Збройних сил України.

Суть схеми полягала в тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді були закуплені двигуни, які раніше вже були у використанні. До того ж ці двигуни, які часом були неробочими, вже були продані. У 2008-2009 роках їх реалізували підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міноборони. Крім того, випуск цієї моделі двигунів припинили ще з 1990-х років, про що ініціатори схем добре знали.

Через такі корупційні схеми в 2015 році було вкрадено 28,5 млн грн бюджетних коштів.

Наразі затримані п’ятеро осіб: начальник ЦБТУ ЗСУ озброєння ЗСУ (генерал-майор), начальник відділу ЦБТУ ЗСУ озброєння ЗСУ (полковник), директор та заступник директора ДП «Львівський бронетанковий завод», а також засновник ТОВ, задіяний у схемі.

Розслідування за цими фактами детективи НАБУ розпочали наприкінці листопада 2016 року.

Нагадаємо, минулого року Львівський бронетанковий домовився про постачання польської броньової сталі.

Також завод передав армії партію тягачів БРЕМ-1.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: