ГПУ не має доказів для притягнення до відповідальності Бойка

Читать на русском
У Генеральної прокуратури немає достатньо доказів для притягнення до відповідальності народного депутата Юрія Бойка.

У Генеральної прокуратури немає достатньо доказів для притягнення до відповідальності народного депутата Юрія Бойка.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає «РБК-Україна», пише «Слово і Діло».

«Вишки Бойка» обійшлися Україні в 200 млн збиткуУ Генпрокуратурі кажуть, що покупка «вишок Бойка» завдала Україні збитків на 200 мільйонів гривень

«Фактом є те, що на сьогодні достатньо доказів для притягнення інших народних депутатів, у тому числі пана Бойка, не існує. Повідомляю, що переді мною є інформація про укладену угоду з Василем Мельником, який надав нам конкретні свідчення про те, що 95 мільйонів зі 140 мільйонів перераховані на рахунки Януковича та Арбузова. Також 25 мільйонів доларів США перераховані на рахунок компанії дочки Бакуліна. Ми отримали інформацію про конкретні рахунки, куди члени злочинної організації спрямували 144 мільйони крадених коштів. Всі ці рахунки мають стосунок до конкретних членів злочинної організації. Прізвище Бойко серед них не значиться», – заявив Луценко.

За його словами, під час слідства ГПУ звернулася по міжнародну допомогу до інших країн, щоб відстежити рух коштів.

Нагадаємо, ВР сьогодні дала згоду на затримання та арешт Бакуліна.

Як відомо, 12 березня регламентний комітет розглянув подання Генпрокуратури щодо надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Євгена Бакуліна й згодом рекомендував Верховній Раді позбавити нардепа недоторканності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: